Je outfit afmaken 

Onderschat niet de invloed van accessoires op je outfit! En dan heb ik het niet over sieraden of horloges, maar een goede hoed of riem. Waarschijnlijk steken de meest mensen al meer moeite in het vinden van een goed paar schoenen. Die draag je al zo lang je je kan herinneren en zijn ook zeer belangrijk voor je postuur. Maar de riem en zeker de hoed wordt vaak als een bijzaak gezien, ook omdat niet iedereen die dagelijks gebruikt.  

Kijk maar eens rond als je door een drukke straat loopt, hoeveel mensen dragen er nou een hoed? In de zomer kan je waarschijnlijk nog wel een aantal dames met een zonnehoed spotten, zeker als je op vakantie bent. Maar mannen lijken toch vaak genoegen te nemen met een zonnebril. Dat terwijl er eindeloos mooie heren hoeden te vinden zijn.  

Praktisch en stijlvol 

Een goede hoed dragen op vakantie is niet alleen praktisch voor bescherming tegen de zon, maar kan daarnaast ook nog stijlvol zijn! Heren hoeden zijn er in allerlei soorten en maten. Een mooie rieten strand hoed of toch een charmant vissershoedje, voor iedereen is er iets te vinden.  

Ook als je niet naar een tropisch land op vakantie bent, zijn hoeden een must have. Een hoed biedt in eerste instantie goede bescherming tegen de zon, maar een vissershoed beschermt je hoofd onder andere ook tegen regen, wind en kou. En in Nederland kan dit best goed van pas komen! Door de ruime keuze aan hoeden kun je ze ook bij elke outfit dragen. Kies een klassieke Panama hoed voor op vakantie in de Cariben en een leuk vissershoedje voor je actieve bergvakantie in Zweden.  

Een hebbeding voor iedereen 

Kortom, een goede hoed is niet alleen een vakantie accessoire die je opzet als de zon schijnt. Een hoed maakt je outfit af, en is voor elke gelegenheid geschikt! Kies het juiste materiaal en je hebt een koel hoofd in de zomer en een warm hoofd in de winter.