Budgetvriendelijk badmeubel met beton cire

De badkamer is dé plek om even tot jezelf te komen en te ontspannen. Daarom is het van belang om een fijne rustgevende omgeving te creëren waar jij graag je tijd spendeert. Vaak denken mensen dat om een mooie badkamer te krijgen daar veel geld  gaat kosten. Niets is minder waar, met slimme aanpassingen is het haalbaar om een luxe en stijlvolle badkamer te verwezenlijken. Zo kan je een beton cire badmeubel eenvoudig zelf maken.

De basis van het badmeubel

Een beton cire badmeubel hoeft geen enorm prijskaartje te hebben om er goed uit te zien, een standaard badmeubel van de ikea kan al meer dan zat zijn. Zo kan je kiezen voor het model Godmorgon, dit is een kast met twee lades in hoogglans wit voor een wastafel. Maar er zijn natuurlijk talloze andere mogelijkheden. Een goede stijl combinatie met een beton cire badmeubel is hout, dit kan je verwerken in de badkamer door middel van accessoires.

Het beton cire blad

Om het beton cire badmeubel te maken is een ding cruciaal, het blad. Bij de bouwmarkt kan je een eenvoudig houten plaat (het liefst MDF) van 6 mm dik halen. Als je de maten al weet kan dit ook op maat afgezaagd worden bij de bouwmarkt. Hoe vind je de juiste maat? Begin bij de zijkanten van het meubel, neem precies de maten over van de zijkanten van het meubel en je hebt het gevonden. reken ongeveer voor de linker en rechter kant 6 mm extra per kant. Timmer vervolgens een blok van ongeveer 9 cm hoog en de lengte van het badmeubel.

Lijm de houten plaat vervolgens met montagekit op het meubel en schroef vanuit de binnenkant van de lades het blad vast. Vervolgens kan het beton cire worden aangebracht op de houten plaat. Als finishing touch moet de wasbak en kraan bevestigd worden.